Ria

Ria

Ik ben mijn leven lang altijd heel actief geweest. Altijd gesport. Het laatste jaar voelde ik me vreselijk moe en futloos. Mijn lijf verzette zich. Ik had veel te veel overgewicht, mijn glucose- bloeddruk- en cholesterolwaarden waren ook veel te hoog. Het lopen en sporten kostte me steeds meer moeite wegens kortademigheid. Kortom, ik zat in een vicieuze cirkel en voelde me heel ellendig. En toen…………werd ik door de assistente van de huisarts op het programma van Diabetes2 Keer Om programma gewezen.

Door de duidelijke uitleg van het programma van KDO door de begeleiding tijdens de bijeenkomsten heb ik inzicht gekregen wat voeding en bewegen met je lijf doen en hoe ik daar mee om kan gaan, waardoor ik een andere leefstijl heb ontwikkeld. Ik ga nu heel bewust met mijn voeding om en ik let erop dat ik minder koolhydraten eet en mij richt op gezonde vetten, vezelrijke voeding, groenten en eiwitten, waardoor ik geen hongergevoel krijg tussen de maaltijden door. Dus weg met alle light- en magere producten. Ik voel me hier heel goed en gezond bij. Het bewegen gaat me een stuk makkelijker af, ik ben niet meer kortademig, mijn glucose- bloeddruk- en cholesterolwaarden zijn gezakt, waardoor ik nu minder medicijnen slik. Ik ben in 6 maanden tijd 16 kilo afgevallen en 10 cm verminderd in tailleomtrek. Kortom, ik heb weer veel energie en ben uit de vicieuze cirkel gestapt. Ik heb laatst, samen met mijn echtgenoot, in 12 dagen tijd het Fietsenpad gefietst van Withuis naar Pieterburen, zo’n 785 km. Dat had ik vorig jaar niet kunnen bedenken.

Als voorwerp staat de ring op de foto centraal. De ring bestaat uit allerlei ‘kringels’ die bij elkaar komen. Zij zijn bevestigd aan de ring die om mijn vinger zit. De kringels staan symbool voor al mijn groepsgenoten en de begeleiding van KDO. Met elkaar vormen we een hechte groep die elkaar steunt en aanmoedigt waar nodig. Wij gaan ook in groepsverband met elkaar door. De ring om mijn vinger staat ook symbool voor mijn echtgenoot, familie en vrienden. Zij hebben respect voor de manier waarop ik nu in het leven sta en steunen mij op alle fronten. En dat maakt de cirkel weer rond. Allemaal bedankt.

Terug naar de ervaringen