Pieter

Pieter

“Ik heb pakweg 20 jaar Diabetes 2 waarvan 15 jaar Insuline gespoten. Het insulinegebruik werd voor mij steeds problematischer en
de aantallen hypo’s belemmerden steeds meer mijn functioneren. Ik reisde voor mijn werk dagelijks en heb heel wat keren in Friesland
voor de Afsluitdijk eerst geslapen voor dat ik de oversteek naar huis aandurfde. Uiteindelijk vervroegd gepensioneerd, omdat het niet meer ging. Op enig moment midden in de nacht heb ik een hypo gekregen die ik niet onder controle kreeg. Met een ambulance ben ik naar het ziekenhuis en daar behandeld. Ik heb dit ervaren als een uurtje, terwijl het in de praktijk vier uur heeft geduurd.”

“Kort daarna kwam ik dankzij mijn diabetesverpleegkundige in aanraking met KeerDiabetes2Om. De infoavond heb ik bijgewoond en direct aangemeld. De twee daagse cursus met enthousiasme gevolgd en ik kon op de eerste dag al stoppen met spuiten! Dat was overrompelend, ik was uitzinnig blij, ik had het namelijk voor mezelf als einddoel gesteld.”

“Wat ga je doen? Dat was de vraag aan het eind van de eerste cursus. Ik ga fietsen met een snelheid van 30 km/uur op een bepaald punt van de Helderse Zeedijk. Wat bleek, binnen twee maanden reed ik zelfs 40 km/uur op dat traject. Sindsdien fiets ik bijna dagelijks 20 km afstand en een plezier dat ik daar mee beleef! Regen deert mij niet, ik ga gewoon! Ik voel zo vreselijk goed en sterk! Daarbij sjouw ik dagelijks pakweg 16 kilo minder aan gewicht mee. Ik voel me super én heel erg blij met DiabetesKeerOm.”

Terug naar de ervaringen