Karin

Karin

“Tijdens mijn laatste zwangerschap in 1998 werd er zwangerschapssuiker geconstateerd. Dit was na de bevalling gelukkig meteen weer weg. Een paar jaar later kwam het helaas terug als diabetes type 2. Op advies van de huisarts ben ik begonnen met medicatie. Door goed te letten op wat ik eet en door een steeds een hogere dosering medicijnen heb ik het spuiten van insuline heel lang kunnen uitstellen. Helaas ontkwam ook ik er uiteindelijk niet aan. Het spuiten heeft me altijd erg tegen gestaan. Toen ik hoorde van Keer Diabetes2 Om ben ik naar de informatieavond gegaan en heb mij direct aangemeld.

Ik ben nu een half jaar onderweg, spuit geen insuline meer en door mijn leefstijl te hebben veranderd voel ik mij veel energieker! Als bijkomstigheid ben ik ook nog een aantal kilo’s kwijt!

Het voorwerp dat symbool staat voor mijn omkeerproces heb ik zelf gemaakt. Ik heb met rood tape een kruis gemaakt van mijn insuline pennen en deze samen met het gewicht dat ik in kilo’s verloren ben meegenomen in een rugtas. Insuline ga ik nooit meer spuiten!”

Terug naar de ervaringen