Jolanda

Jolanda

November 2019 kreeg ik de diagnose Diabetes. Er werd op dat moment veel reclame gemaakt voor het programma Keer Diabetes2 Om. Ik herkende mezelf in de man die de veters van zijn kleinkinderen niet kon vast maken omdat hij zo moe was. Ik heb niet hoeven twijfelen en 4 maanden later waren al de eerste 2 cursusdagen.

De 2e dag tijdens de coach sessie kwam het besef dat ik zo ontzettend boos was. Waarom ik, waarom nu, waarom heb ik me nooit in diabetes verdiept terwijl het in de familie zat. Ik had nog helemaal niet geaccepteerd dat ik diabetes heb hoe kan ik dan beter worden? Na 3 dagen huilen (zo ken ik mezelf echt niet) had ik bedacht hoe ik van die woede af kon komen. Ik heb mijn sportinstructrice om hulp gevraagd. Een luisterend oor, lieve woorden, een paar bokshandschoenen, een heavy bag, goede instructies (safety first), rammen, gillen en nog maar eens een tranendal later was ik bevrijd van die woede.

Nu kon ik onder professionele begeleiding en de positieve inbreng van de medecursisten werken aan mijn herstel. Inmiddels 6 maanden later, voel ik me zo veel fitter. Deze cursus is niet alleen voor mensen die al heel lang diabetes hebben maar ook voor mensen die recent de diagnose hebben gehad.

Terug naar de ervaringen