Jeannette

Jeannette

“Mijn meter heeft inmiddels een vaste plek op mijn nachtkastje.  In aanvang leerde ik prikken en waardes bijhouden voor een algemene indruk, met nadruk op de nuchtere waarden. Later ging ik zelf  ’fine-tunen’ : pure chocolade, crackers en pindakaas zorgen toch voor pieken en kan ik beter zo min mogelijk nuttigen.

Door bijna dagelijks te prikken, zie ik ook dat de nuchtere waarden langzaam dalen: bij start in januari rond de 10/11.00 nuchter, zes maanden later rond de 08.00/07.00 en soms wel eens een 6.6., ongelofelijk!  Daarnaast houd ik bij wat ik eet, hoeveel ik beweeg en slaap en heb zelfs een app om je hartslag/bloeddruk/ stress levels te meten (nee , ik draaf niet door hoor). Daarnaast zijn al mijn bloedwaarden aanzienlijk verbeterd en mocht ik de ‘gehate’ statine laten staan. Need I say more? 

En dit alles was natuurlijk niet gelukt zonder de ongelofelijke inzet van de betrokken professionals en groepsgenoten; hoe leuk is het om dit in een groep te mogen doen in plaats van te worstelen in je eentje???”

Jeannette

Terug naar de ervaringen