Conny

Conny

Een nieuw leven met Keer Diabetes 2 om
11 april 2019, een datum om nooit te vergeten. Een nieuwe start en nieuw project.


Wat zal het doen met me?
Ik ben Conny Nederstigt, 67 jaar, getrouwd, 3 mooie kinderen en 6 fantastische kleinkinderen. Ik geniet zoveel mogelijk van het leven maar ben al 20 jaar moe, heb veel hoofdpijn, veel diarree, gewrichtsklachten en ben te zwaar. Overdag moest ik minimaal 1 keer per dag even een paar uurtjes rusten, het ging maar door.
Tijdens mijn zwangerschappen ben ik voor de eerste keer in aanraking gekomen met diabetes type 2. Ik heb toen zelfs moeten spuiten, maar daarna is het jaren weggeweest. Tot rond mijn 45e, toen begonnen de klachten. Ik had een hele leuke baan bij de Rabobank maar ik kon niet meer. Bij de dokter kreeg de diagnose Diabetes type 2 en Chronische Vermoeidheid. Tja… daar doe je het dan maar mee.

Tot 11 april, toen ging er een nieuwe wereld voor mij open. Op 11 april begon ik met het Keer Diabetes2 Om programma in Alkmaar. Samen met 19 andere lotgenoten hebben wij, tijdens de start tweedaagse, veel informatie tot ons gekregen. Pas toen realiseerde ik mij dat ik diabetes had en dit een serieus probleem is. Niet meer denken dat het niet anders is, nee, je moet er iets aan doen als je nog lang gezond en leuk wilt leven. Daar is bij mij de knop omgegaan en hoe.

Anders, namelijk vers en onbewerkt, eten en slim bewegen was wat ik had geleerd. Na een week met de nieuwe leefstijl aan de slag te zijn geweest, zei ik tegen mijn man “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb het gevoel dat ik meer energie heb”. Dit is alleen maar meer, meer en nog meer geworden. Zo geweldig! Je eet anders, maar zeker niet minder lekker, je valt af en voelt je beter. Mijn kinderen en man vinden mij inmiddels een keukenprinses, wat ik nooit was. Vandaar deze foto met blender, die ik al jaren had maar alleen op het aanrecht stond te pronken. Nu wordt hij dagelijks gebruikt.

In plaats van 8 pilletjes op een dag, heb ik er nu nog maar 2. Ik voel me een ander mens. Een mens met veel minder klachten, geen diarree meer, veel minder hoofdpijn en veel minder vermoeidheid. Daarnaast ben ik ook nog eens 22 kilo afgevallen, heb ik mooie bloedwaardes en volgens de richtlijnen ben ik geen diabetes type 2 patiënt meer. Wat wil een mens nog meer.

Ik omarm Keer Diabetes2 Om en raad het iedereen aan. Het is fantastisch en de begeleiding is heel goed en gezellig. Kortom, ik heb een nieuw leven. Bedankt KDO!!!!

Terug naar de ervaringen