Cees

Cees

Ik gebruikte 4 jaar dagelijks metformine en cholesterolverlager. Ik begon steeds vermoeider te worden, kreeg steeds minder energie, mijn gewicht nam toe. Ik had grote moeite met mijn dagelijkse activiteiten, bv moeite om mijn veters te strikken, liep te hijgen als ik met de hond ging wandelen. Ik had al verschillende diƫten gevolg om mijn gewicht omlaag te krijgen, zonder resultaat. De Diabetes verpleegkundige maakte mij attent op Keer Diabets 2 om. In okt./nov. 2018 heb ik de voorlichtingsavonden in Schagen bezocht waar een bevlogen oud deelnemer zijn verhaal deed hoe zijn leven in positieve zin was veranderd door het programma.

Een verandering in mijn levenspatroon: ik ging heel gericht op mijn voeding letten, in de winkel las ik de etiketten op de voedingsmiddelen en kocht waar weinig koolhydraten in zaten; recepten zocht ik ook uit op weinig koolhydraten. En ik stopte met koek eten, nam geen drop meer, geen suiker en melk in de koffie( dat was niet lekker in het begin, want ik was gewend aan zoete koffie, maar nu ik het zwart drink, vind ik de koffie veel en veel lekkerder). En de aardappels heb ik geschrapt uit mijn menu, nam meer groenten. Mijn gewicht ging omlaag. En na enige maanden kreeg ik meer energie. Liep weer 2 uur met inmiddels 2 honden, en ik hoefde nu niet meer na de wandeling op de bank te liggen.

In september 2018 kreeg ik het geweldige bericht dat ik opa zou worden van een kleindochter. Ik wil een gezonde,energieke opa zijn, dat was de extra motivatie om mijn leven te veranderen.

Heel belangrijk is de steun van je naasten, zo is mijn echtgenote mee gaan doen met het nieuwe eetpatroon. Heb vertrouwen in jezelf, natuurlijk val je af en toe terug in je ,oude eetpatroon, dat is niet erg, maar pak de draad meteen weer op en volg je programma. En stel jezelf een doel, voor mij was het keerpunt de komst van een kleinkind, en mijn echtgenote gaat binnenkort met pensioen, samen willen we actief ons leven voortzetten. Je voelt je echt veel beter door het volgen van Keer Diabetes 2 om!!

Terug naar de ervaringen