Bert

Bert

Hallo, ik ben Bert, 61 jaar en ben op 21 november 2018 in Boxtel begonnen aan het Keer Diabetes2 Om programma. Daar ging wel het een en ander aan vooraf, natuurlijk. Vanaf achtjarige leeftijd ben ik altijd te zwaar geweest. Sporten was aan mij niet besteed, eten wel. Ergens rond 2009 kreeg ik de diagnose diabetes type 2, met de daarbij behorende medicatie. Helaas, zoals het bij velen gaat, nam in de loop der jaren gewicht (>130kg), vermoeidheid en medicatie alleen maar toe. Maar ik ging daar eigenlijk heel onverschillig mee om.

In 2014 heb ik een tweetal trainingen gevolgd bij Corinor, waardoor ik een mentale boost heb gekregen en Bert 2.0 is ontstaan: niet meer onverschillig (op vele vlakken), mentaal energieker en socialer. Sporten en de sportschool was nog een hele barrière.

Begin 2018 moest een tumor in de dikke darm verwijderd worden. Operatie gelukt, tumor weg, maar de hechtingen te vroeg verwijderd en een littekenbreuk ontstond. Dat kon hersteld worden, maar dan moest ik wel 10-15 kg kwijt. Na een aantal teleurstellingen in de traditionele zorg ben ik dan in november 2018 met Keer Diabetes2 Om begonnen. De multidisciplinaire aanpak sprak me meteen
aan, evenals het groepsproces.

De resultaten waren geweldig : eind december stond de teller op 18kg minder en vrij van diabetesmedicatie! Begin februari 2019, 23 kg lichter, kon de hersteloperatie succesvol worden uitgevoerd, terwijl KD2O nog lang niet afgesloten was. Na de operatie bleef ik qua gewicht redelijk stabiel(100kg), ondanks minder beweging.

Nu het eerste half jaar KD2O er op zit, kan ik alleen maar zeggen dat het me ontzettend veel goeds heeft gebracht en kunnen we nu wel spreken van Bert 3.0! Dat wil ik ook graag uitdragen door KD2O bij andere diabetespatiënten aan te bevelen. De begeleiders van dit programma zijn voor mij helden!

N.B. Het gewichtsverlies van 23 kg is gerekend vanaf september 2018, toen ik al voorzichtig met KHA-eten ben begonnen. KD2O heeft echter de juiste basis gelegd om vol te houden en het eindresultaat te kunnen halen.

Terug naar de ervaringen