Anneke

Anneke

In januari 2004 ben ik er achter gekomen dat ik diabetes 2 heb. Na de diagnose begon ik met medicatie, steeds hogere dosis. Tot ik aan het maximum aan medicijnen zat en moest beginnen met insuline. Eerst alleen langwerkende, later ook kortwerkende erbij totdat ik vier keer per dag een flinke hoeveelheid insuline moest spuiten. Elke keer een beetje meer. Elke keer insuline mee in de tas, waar ik ook naartoe ging. Ik voelde me best goed en had geen last van nare bijwerkingen.

Ik voel me nu goed, beter dan ooit. Ik heb geleerd wat voeding, beweging, slaap en ontspanning kan doen met mijn lichaam. Ik voel me stukken fitter dan voorheen. En dat zonder insuline! Wat een bevrijding. Niet meer elke keer die spuit mee. Geen hypo’s meer hoe fijn is dat! Ook is het heel mooi dat ik flink wat kilo’s/omvang kwijt ben. En dat door heel lekker en verzadigend eten en op het juiste moment van de dag beweging. Ik kan wel zeggen dat ik mijn leefstijl heb veranderd. Ik heb zelfs mijn baan opgezegd. Even een stapje terug, voor mezelf kiezen. En rustig aan op zoek naar wat nieuws.

Het etui staat symbool. In dit etui sleepte ik overal mijn spuiten, naalden en extra insuline mee naartoe. Het etui is nu leeg en hoeft niet meer mee.

Ga er voor! Net als ik.

Terug naar de ervaringen