Albert

Albert

“In 1997 op 45 jarige leeftijd kreeg ik te horen dat ik ouderdomssuiker had. Ik fietste wel al elke dag 9,2 km naar m’n werk en sportte 2 keer per week.

Ik heb dus al 25 jaar ouderdomssuiker, waarvan ik al 10 jaar insuline spuitte. Ruim een half jaar geleden kreeg ik een brief van de huisarts dat ik mee kon doen aan een nieuw programma. Natuurlijk wilde ik wel van de medicatie af. Dit werd namelijk steeds meer en ook de insuline werd opgehoogd. Ik mocht mee doen aan Keer Diabetes2 Om en kon al gelijk het medicijn tolbitamine schrappen en de insuline verlagen. Na één maand mocht ik zelfs de insuline stoppen. Ik heb daar wel een heel strikte naleving van het koolhydraatarm eten over moeten leren. Maar het is gelukt en ik heb geleerd dat er heel veel misleidende reclame gemaakt wordt. Vroeger keek ik nooit naar het etiket van voedingsmiddelen. Nu doe ik niet anders meer. Het is eigenlijk de “onwetendheid ” die ik bij mezelf ondervonden heb tijdens het programma. Wat doen suiker, meel, bier, aardappelen etc eigenlijk met je lichaam? Hopelijk geven ze in het voortgezet onderwijs wel wat beter uitleg over wat voeding met je doet. Er komt gelukkig steeds meer naar buiten zoals dat er veel te veel suiker en slechte vetten in de toetjes zitten die kinderen krijgen.

Ik wil de begeleiders die op de bijeenkomsten mij wijzer hebben gemaakt ook hierbij heel erg bedanken voor de wijze les die ze me hebben geleerd. Maar ook mijn zorgverzekering VGZ die dit mogelijk heeft gemaakt.”

 

Terug naar de ervaringen