Aart

Aart

Mijn naam is Aart Roest en ik ben 73 jaar. Met een gewicht va 100+ voor aanvang van het programma en gebruik van veel medicijnen. Over het algemeen zag mijn leven er goed uit, gemiddeld 1 dag in de week nog werken en daarnaast zoveel mogelijk sporten (tennis en golf). Door het gebruik van medicijnen en ondanks het sporten, werd ik toch steeds zwaarder en was mijnbloedsuiker nog steeds hoog.

Het programma heeft mij vooral doen inzien dat “voeding” belangrijk is. Vooral de discipline om maar 3 maaltijden per dag te gebruiken en geen tussendoortjes en alcohol te nuttigen heeft veel gebracht. Mijn bloedsuiker is weer normaal en ik gebruik geen medicijnen meer.

Ik heb 2 voorwerpen als symbool: 1e de Handycart ( een mooie naam voor gehandicaptencar) die ik bij het golven altijd nodig had, omdat ik anders geen 18 holes kon lopen. 2e de buggy, na 6 maanden het programma gevolgd te hebben kan ik golven zonder gebruik te maken van de Handycart, maar zelf weer de 18 holes lopen. (mijn gewicht is nu 90-) Een buggy met tas en stokken weegt tussen 15/20 kilo en je loopt bij 18 holes ongeveer 10/12 km

Mijn tip voor toekomstige deelnemers is ga er positief aan beginnen en op naar een gezonder en diabetesvrij leven.

Terug naar de ervaringen